Doorstart HMC na overname door Kersten Hulpmiddelenspecialist

Gepubliceerd op 19 juni 2020

Graag brengen wij u op de hoogte van het heugelijke feit dat Kersten Hulpmiddelenspecialist overeenstemming met curatoren heeft bereikt over de doorstart van Hulpmiddelencentrum (HMC).

De contracten zijn getekend en de doorstart wordt per 20 juni 2020 geëffectueerd. Met deze stap wordt invulling gegeven aan de groeistrategie van Kersten en wordt de continuïteit op lange termijn gewaarborgd.

Kersten is actief in de hulpmiddelenbranche sinds 1987. Vanaf het begin staat het bieden van kwaliteit in service, hoogstaande producten en vakmanschap hoog in het vaandel. Deze ingrediënten vormen tot op de dag van vandaag de basis voor het succes. Kersten is gespecialiseerd in het adviseren, leveren, verhuren, uitlenen en onderhouden van hulpmiddelen die het leven aangenamer maken. Het is een persoonlijk en betrokken hulpmiddelenbedrijf, waar specialisten werken met passie voor het vak.

De afgelopen weken zijn er constructieve gesprekken gevoerd met gemeenten en zorgverzekeraars over de dienstverlening. Deze gesprekken verliepen van positief tot zeer positief. Er is erkenning voor de kwaliteit die Kersten biedt en er is blijdschap dat HMC niet in stukken wordt opgedeeld. Dat zou zonde geweest zijn.

Feit is dat de contracten met de gemeenten en zorgverzekeraars gecontinueerd worden en de zorg aan de cliënten van HMC is gewaarborgd. Bij een aantal schrijnende gevallen (mensen die door het faillissement tussen wal en schip dreigden te vallen) is de dienstverlening voor cliënten al opgestart.

Wij waarborgen voor ruim 150 medewerkers van HMC de werkgelegenheid. Misschien worden dat er wel meer. De dienstverlening wordt vanuit zes vestigingen van HMC voortgezet. Samen met de vijf bestaande vestigingen van Kersten ontstaat hiermee een landelijk dekkend netwerk met ruim 400 ervaren en zeer gemotiveerde medewerkers. De combinatie Kersten-HMC vormt een sterke en gezonde speler op de hulpmiddelenmarkt. Hierdoor zijn we in staat om op een kleinschalige manier met korte lijnen en een uitstekende service cliënten te helpen.

Door de coronacrisis zijn de uitleenpunten momenteel nog gesloten. Wij verwachten deze op korte termijn weer te kunnen openen. Hierover krijgt u bericht. Uw aanvraag voor een hulpmiddel kan zoals vanouds via deze pagina worden aangevraagd.

Meer weten over Kersten? Bekijk onze website: www.kerstenhulpmiddelen.nl

Volg Kersten op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: Facebook & Linkedin!

Kersten