• Groot assortiment hulpmiddelen
  • Deskundig advies
  • Nazorg, service en garantie

Informatie Faillissement

Doorstart HMC na overname door Kersten Hulpmiddelenspecialist

Graag brengen wij u op de hoogte van het heugelijke feit dat Kersten Hulpmiddelenspecialist overeenstemming met curatoren heeft bereikt over de doorstart van Hulpmiddelencentrum (HMC).

De contracten zijn getekend en de doorstart wordt per 20 juni 2020 geëffectueerd. Met deze stap wordt invulling gegeven aan de groeistrategie van Kersten en wordt de continuïteit op lange termijn gewaarborgd.

Kersten is actief in de hulpmiddelenbranche sinds 1987. Vanaf het begin staat het bieden van kwaliteit in service, hoogstaande producten en vakmanschap hoog in het vaandel. Deze ingrediënten vormen tot op de dag van vandaag de basis voor het succes. Kersten is gespecialiseerd in het adviseren, leveren, verhuren, uitlenen en onderhouden van hulpmiddelen die het leven aangenamer maken. Het is een persoonlijk en betrokken hulpmiddelenbedrijf, waar specialisten werken met passie voor het vak.

De afgelopen weken zijn er constructieve gesprekken gevoerd met gemeenten en zorgverzekeraars over de dienstverlening. Deze gesprekken verliepen van positief tot zeer positief. Er is erkenning voor de kwaliteit die Kersten biedt en er is blijdschap dat HMC niet in stukken wordt opgedeeld. Dat zou zonde geweest zijn.

Feit is dat de contracten met de gemeenten en zorgverzekeraars gecontinueerd worden en de zorg aan de cliënten van HMC is gewaarborgd. Bij een aantal schrijnende gevallen (mensen die door het faillissement tussen wal en schip dreigden te vallen) is de dienstverlening voor cliënten al opgestart.

Wij waarborgen voor ruim 150 medewerkers van HMC de werkgelegenheid. Misschien worden dat er wel meer. De dienstverlening wordt vanuit zes vestigingen van HMC voortgezet. Samen met de vijf bestaande vestigingen van Kersten ontstaat hiermee een landelijk dekkend netwerk met ruim 400 ervaren en zeer gemotiveerde medewerkers. De combinatie Kersten-HMC vormt een sterke en gezonde speler op de hulpmiddelenmarkt. Hierdoor zijn we in staat om op een kleinschalige manier met korte lijnen en een uitstekende service cliënten te helpen.

Door de coronacrisis zijn de uitleenpunten momenteel nog gesloten. Wij verwachten deze op korte termijn weer te kunnen openen. Hierover krijgt u bericht. Uw aanvraag voor een hulpmiddel kan zoals vanouds via deze pagina worden aangevraagd.

Meer weten over Kersten? Bekijk onze website: www.kerstenhulpmiddelen.nl

Volg Kersten op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: Facebook & Linkedin!

Kersten


 

19 mei: Sluiting locaties Schagen, Deventer en Zoetermeer

Een deel van de locaties van het Hulpmiddelencentrum is na 20 mei a.s. gesloten. Alle werkzaamheden zullen worden verplaatst naar andere locaties.

  • Schagen           > Alle werkzaamheden worden verplaatst naar locatie Nieuw Vennep
  • Deventer          > Alle werkzaamheden worden verplaatst naar locatie Burgum
  • Zoetermeer      > Alle werkzaamheden worden verplaatst naar locatie Rotterdam


 

18 mei: Informatie over verhuur of uitleen van hulpmiddelen via het Hulpmiddelencentrum

De uitleenpunten in Drachten en Sneek zijn vanaf 20 mei a.s. gesloten. Onze locatie in Heerenveen is inmiddels reeds dicht. Indien u via één van deze locaties nog gebruik maakt van een hulpmiddel, verzoeken wij u om aan het einde van de met u afgesproken uitleenperiode, het hulpmiddel retour te brengen naar onze hoofdlocatie in Leeuwarden. Ook voor nieuwe uitleenverzoeken kunt u tijdens werkdagen nog steeds gewoon terecht in Leeuwarden.

Uitleen grote hulpmiddelen
Indien u een bed, antidecubitus materiaal, tillift of trippelstoel van ons thuis geleverd heeft gekregen, halen wij dit ook weer thuis bij u op. Via onze website kunt u zelf ophaalverzoek aanmaken. U kan uiteraard ook telefonisch met ons contact opnemen tijdens kantoortijden via 0511-460 660.

 

15 mei: FocusCura heeft de personenalarmeringstak van het Hulpmiddelencentrum overgenomen

FocusCura, marktleider op gebied van technologische zorginnovaties, en de curator van het Hulpmiddelencentrum zijn tot overeenstemming gekomen voor overname van de alarmeringsactiviteiten. FocusCura neemt naast de alarmeringssystemen ook de hierbij betrokken medewerkers van het Hulpmiddelencentrum over. FocusCura zal de komende periode contact opnemen met klanten van het Hulpmiddelencentrum die gebruik maken van deze dienstverlening.


 

1 mei: Uitleen op basis van uw zorgverzekering loopt gewoon door

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Onze tijdelijke uitleen loopt gewoon door. Ga naar ihttps://www.hulpmiddelencentrum.nl/kosteloos-hulpmiddel of bel met 0511-460 660 (Noord Nederland) of 033-461 9191 (Midden Nederland)


 

28 april: Vragen vanuit gemeentes

Op de website van de VNG vindt u meer informatie voor vragen die er vanuit de gemeentes zijn. Ga naar deze website.


 

3 april: Vragen vanuit gebruikers van hulpmiddelen

Gebruikt u een hulpmiddel via het Hulpmiddelencentrum en heeft u een vraag? Lees de veelgestelde vragen omtrent het faillissement.


 

3 april: Hulpmiddelencentrum failliet, werkzaamheden gaan door

De rechtbank Rotterdam heeft op 3 april 2020 het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum. De curatoren hebben als doel de dienstverlening onder te brengen bij andere leveranciers van hulpmiddelen.

Hulpmiddelen blijven bij cliënten
De cliënten van het Hulpmiddelencentrum moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. De hulpmiddelen die nu bij ruim 50.000 cliënten in gebruik zijn, kunnen daar blijven. De dienstverlening wordt de komende weken ook onder de lastige financiële omstandigheden voortgezet.

Overname contracten
De curatoren onderzoeken de mogelijkheden van overname van de contracten door andere leveranciers van hulpmiddelen. De gemeenten en andere partners waar het Hulpmiddelencentrum een contract mee heeft, zijn hierbij betrokken.

Indien er nieuwe informatie is over het verdere verloop van het faillissement wordt deze hier gepubliceerd.