• Alle activiteiten van het Hulpmiddelencentrum zijn overgenomen door Kersten Hulpmiddelenspecialist.

Informatie Faillissement

15 mei: FocusCura heeft de personenalarmeringstak van het Hulpmiddelencentrum overgenomen

FocusCura, marktleider op gebied van technologische zorginnovaties, en de curator van het Hulpmiddelencentrum zijn tot overeenstemming gekomen voor overname van de alarmeringsactiviteiten. FocusCura neemt naast de alarmeringssystemen ook de hierbij betrokken medewerkers van het Hulpmiddelencentrum over. FocusCura zal de komende periode contact opnemen met klanten van het Hulpmiddelencentrum die gebruik maken van deze dienstverlening.


 

1 mei: Uitleen op basis van uw zorgverzekering loopt gewoon door

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Onze tijdelijke uitleen loopt gewoon door. Ga naar ihttps://www.hulpmiddelencentrum.nl/kosteloos-hulpmiddel of bel met 0511-460 660 (Noord Nederland) of 033-461 9191 (Midden Nederland)


 

28 april: Vragen vanuit gemeentes

Op de website van de VNG vindt u meer informatie voor vragen die er vanuit de gemeentes zijn. Ga naar deze website.


 

3 april: Vragen vanuit gebruikers van hulpmiddelen

Gebruikt u een hulpmiddel via het Hulpmiddelencentrum en heeft u een vraag? Lees de veelgestelde vragen omtrent het faillissement.


 

3 april: Hulpmiddelencentrum failliet, werkzaamheden gaan door

De rechtbank Rotterdam heeft op 3 april 2020 het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum. De curatoren hebben als doel de dienstverlening onder te brengen bij andere leveranciers van hulpmiddelen.

Hulpmiddelen blijven bij cliënten
De cliënten van het Hulpmiddelencentrum moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. De hulpmiddelen die nu bij ruim 50.000 cliënten in gebruik zijn, kunnen daar blijven. De dienstverlening wordt de komende weken ook onder de lastige financiële omstandigheden voortgezet.

Overname contracten
De curatoren onderzoeken de mogelijkheden van overname van de contracten door andere leveranciers van hulpmiddelen. De gemeenten en andere partners waar het Hulpmiddelencentrum een contract mee heeft, zijn hierbij betrokken.

Indien er nieuwe informatie is over het verdere verloop van het faillissement wordt deze hier gepubliceerd.