• Groot assortiment hulpmiddelen
  • Deskundig advies
  • Nazorg, service en garantie
0
Winkelwagen € 0,00

Kraamhulpmiddelen

Geniet van een heerlijke kraamtijd

Tijdens de kraamperiode kunnen verschillende hulpmiddelen goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een kraampakket, bedverhogers en borstkolven. Bij ons kunt u deze hulpmiddelen gratis lenen, voordelig huren of kopen.

Wijzigingen m.b.t. kraambed
Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over het verstrekken van bedden voor de bevalling en kraamperiode. Dit komt voort uit de zorgverzekeringswet. Een bevalling of kraamperiode is op zichzelf geen indicatie voor een (hoog/laag) bed. Volgens deze wet heeft iemand wel recht op een (hoog/laag) bed als er sprake is van verpleging of verzorging op bed, of als het bed nodig is voor het behoud van de zelfredzaamheid. Een zwangerschap of bevalling kan wel verpleging of verzorging op bed met zich mee brengen, bijvoorbeeld na een keizersnede of bij ernstige bekkeninstabiliteit. Dan bestaat uiteraard recht op een (hoog/laag) bed. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0511 - 460 640. Wij toetsen vervolgens uw aanvraag voor een (hoog/laag) bed op basis van een medische indicatie.

Heeft u geen medische indicatie? Dan kunt u kraampakket A (een kraambed of hoog/laag bed met matras en ondersteek) bij ons huren. Daarnaast kunt u kraampakket B (bedverhogers, rugsteun en ondersteek) gratis bij ons lenen. Kijk hieronder voor meer informatie.

Kraampakket A met kraambed*
Indien u voor een kraambed kiest, dient u deze zelf in elkaar te zetten. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wanneer u het bed in uw kamer wilt plaatsen. Het huren van kraampakket A kost eenmalig € 99,-.* Deze kosten zijn voor het onderhoud, de schoonmaak en het halen en brengen van het kraampakket bij u thuis. U kunt hier kraampakket A met een kraambed aanvragen.

*Vanaf 1 januari 2020 hanteren wij nieuwe prijzen en bedragen de eenmalige kosten  € 110,-.

Kraampakket A met hoog/laag bed*

Wilt u een hoog/laagbed in plaats van een kraambed? Dat kan natuurlijk ook! Indien u voor een hoog/laag bed kiest, wordt deze bij aflevering direct door een medewerker van het Hulpmiddelencentrum in uw kamer gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de hoog/laag functie helpt tijdens de verzorging en het in- en uitstappen. De kosten hiervan zijn eenmalig € 225*,-. U kunt hier kraampakket A met een hoog/laag bed aanvragen.

*Vanaf 1 januari 2020 hanteren wij nieuwe prijzen en bedragen de eenmalige kosten  € 250,-.

* Zowel het kraambed als het hoog/laag bed worden circa 3 weken voor uw uitgerekende datum bij u thuisbezorgd. Voor levering op de waddeneilanden gelden afwijkende tarieven. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0511 - 460 640.

Kraampakket B
Kraampakket B (bedverhogers, een rugsteun, douchekrukje en ondersteek) kunt u gratis lenen en ophalen bij een van onze vestigingen of uitleenpunten. Daarnaast hebben we ook andere handige hulpmiddelen, zoals een badplank, bedtafel, rolstoel, toiletstoel of toiletverhoger, die kunnen helpen tijdens de kraamperiode. Op vertoon van uw zorgpasje kunt u deze hulpmiddelen tijdelijk gratis lenen. Bekijk hier onze uitleenlocaties. 

Natalis kraampakket 
In het 18-delige Natalis kraampakket vind je de basis aan medische artikelen die nodig zijn bij de bevalling en de eerste dagen daarna. Het assortiment is in overleg met verloskundigen samengesteld. Het pakket is aan te schaffen in onze webshop of in één van onze winkels.

Borstkolf huren
Het Hulpmiddelencentrum verhuurt ook borstkolven. U huurt deze al voor € 15,- per week. Neem hiervoor contact met ons op via 0511 - 460 630 of via verkoop@hulpmiddelencentrum.nl

Direct regelen

Kraambed huren                              
Hoog/laag bed huren                              
Uitleenpunten bekijken                
Natalis kraampakket