• Groot assortiment hulpmiddelen
  • Deskundig advies
  • Nazorg, service en garantie
0
Winkelwagen € 0,00

Kraamhulpmiddelen

Kraampakket A
Kraampakket A
Kraampakket B
Kraampakket B

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over het verstrekken van bedden voor de bevalling en kraamperiode. Dit komt voort uit de zorgverzekeringswet. Een bevalling of kraamperiode is op zichzelf geen indicatie voor een (hoog/laag) bed. Volgens deze wet heeft iemand wel recht op een (hoog/laag) bed als er sprake is van verpleging of verzorging op bed, of als het bed nodig is voor het behoud van de zelfredzaamheid. Een zwangerschap of bevalling kan wel verpleging of verzorging op bed met zich mee brengen, bijvoorbeeld na een keizersnede of bij ernstige bekkeninstabiliteit. Dan bestaat uiteraard recht op een (hoog/laag) bed. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0511 - 460 600. Wij toetsen vervolgens uw aanvraag voor een (hoog/laag) bed op basis van een medische indicatie.

Heeft u geen medische indicatie? Dan kunt u kraampakket A (een kraambed of hoog/laag bed met matras en ondersteek) bij ons huren. Daarnaast kunt u kraampakket B (bedverhogers, rugsteun en ondersteek) gratis bij ons lenen. Kijk hieronder voor meer informatie.

Kraampakket A met kraambed*
Indien u voor een kraambed kiest, dient u deze zelf in elkaar te zetten. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wanneer u het bed in uw kamer wilt plaatsen. Het huren van kraampakket A kost eenmalig € 99,-. Deze kosten zijn voor het onderhoud, de schoonmaak en het halen en brengen van het kraampakket bij u thuis. U kunt hier kraampakket A met een kraambed aanvragen.

Kraampakket A met hoog/laag bed*
Wilt u een hoog/laagbed in plaats van een kraambed? Dat kan natuurlijk ook! Indien u voor een hoog/laag bed kiest, wordt deze bij aflevering direct door een medewerker van HMC in uw kamer gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de hoog/laag functie helpt tijdens de verzorging en het in- en uitstappen. De kosten hiervan zijn eenmalig € 225,-. U kunt hier kraampakket A met een hoog/laag bed aanvragen

* Zowel het kraambed als het hoog/laag bed worden circa 3 weken voor uw uitgerekende datum bij u thuisbezorgd. Voor levering op de waddeneilanden gelden afwijkende tarieven. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0511 - 460 640.

Kraampakket B
Kraampakket B (bedverhogers, een rugsteun en een ondersteek) kunt u gratis lenen en ophalen bij een van onze vestigingen of uitleenpunten. Daarnaast hebben we ook andere handige hulpmiddelen, zoals een douchekrukje, die kunnen helpen tijdens de kraamperiode. Op vertoon van uw zorgpasje kunt u deze hulpmiddelen tijdelijk gratis lenen. Bekijk hier onze uitleenlocaties. 

Direct regelen

Kraambed huren                               Hoog/laag bed huren                               Uitleenpunten bekijken