• Groot assortiment hulpmiddelen
  • Deskundig advies
  • Nazorg, service en garantie

Laatste nieuws

Doorstart HMC na overname door Kersten Hulpmiddelenspecialist

Graag brengen wij u op de hoogte van het heugelijke feit dat Kersten Hulpmiddelenspecialist overeenstemming met curatoren heeft bereikt over de doorstart van Hulpmiddelencentrum (HMC).

De contracten zijn getekend en de doorstart wordt per 20 juni 2020 geëffectueerd. Met deze stap wordt invulling gegeven aan de groeistrategie van Kersten en wordt de continuïteit op lange termijn gewaarborgd.

Kersten is actief in de hulpmiddelenbranche sinds 1987. Vanaf het begin staat het bieden van kwaliteit in service, hoogstaande producten en vakmanschap hoog in het vaandel. Deze ingrediënten vormen tot op de dag van vandaag de basis voor het succes. Kersten is gespecialiseerd in het adviseren, leveren, verhuren, uitlenen en onderhouden van hulpmiddelen die het leven aangenamer maken. Het is een persoonlijk en betrokken hulpmiddelenbedrijf, waar specialisten werken met passie voor het vak.

De afgelopen weken zijn er constructieve gesprekken gevoerd met gemeenten en zorgverzekeraars over de dienstverlening. Deze gesprekken verliepen van positief tot zeer positief. Er is erkenning voor de kwaliteit die Kersten biedt en er is blijdschap dat HMC niet in stukken wordt opgedeeld. Dat zou zonde geweest zijn.

Feit is dat de contracten met de gemeenten en zorgverzekeraars gecontinueerd worden en de zorg aan de cliënten van HMC is gewaarborgd. Bij een aantal schrijnende gevallen (mensen die door het faillissement tussen wal en schip dreigden te vallen) is de dienstverlening voor cliënten al opgestart.

Wij waarborgen voor ruim 150 medewerkers van HMC de werkgelegenheid. Misschien worden dat er wel meer. De dienstverlening wordt vanuit zes vestigingen van HMC voortgezet. Samen met de vijf bestaande vestigingen van Kersten ontstaat hiermee een landelijk dekkend netwerk met ruim 400 ervaren en zeer gemotiveerde medewerkers. De combinatie Kersten-HMC vormt een sterke en gezonde speler op de hulpmiddelenmarkt. Hierdoor zijn we in staat om op een kleinschalige manier met korte lijnen en een uitstekende service cliënten te helpen.

Door de coronacrisis zijn de uitleenpunten momenteel nog gesloten. Wij verwachten deze op korte termijn weer te kunnen openen. Hierover krijgt u bericht. Uw aanvraag voor een hulpmiddel kan zoals vanouds via deze pagina worden aangevraagd.

Meer weten over Kersten? Bekijk onze website: www.kerstenhulpmiddelen.nl

Volg Kersten op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: Facebook & Linkedin!

Kersten


 

1 mei: Verzekeringsplaatjes voor elektrische voertuigen zijn vertraagd; u bent wel verzekerd!

Uw Hulpmiddelenleverancier is verantwoordelijk voor het verzekeren van uw elektrische voertuig. U ontvangt elk jaar in mei een nieuw verzekeringsbewijs met bijbehorend kentekenplaatje. Aangezien de basis dienstverlening ondanks het faillissement tot overname van een andere leverancier doorloopt, ontvangt u ook dit jaar een nieuw verzekeringsbewijs. Helaas is dit proces vertraagd. We verwachten dat u eind mei/ begin juni de nieuwe papieren in de bus hebt. U bent wel gewoon verzekerd. Indien u op straat staande wordt gehouden, kunt u op dat moment uiteraard contact opnemen met het Hulpmiddelencentrum. Onze medewerker zal dan de situatie uitleggen. Onze excuses voor de overlast.


 

3 april: Hulpmiddelencentrum failliet, werkzaamheden gaan door

De rechtbank Rotterdam heeft op 3 april 2020 het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum. De curatoren hebben als doel de dienstverlening onder te brengen bij andere leveranciers van hulpmiddelen.

Hulpmiddelen blijven bij cliënten
De cliënten van het Hulpmiddelencentrum moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. De hulpmiddelen die nu bij ruim 50.000 cliënten in gebruik zijn, kunnen daar blijven. De dienstverlening wordt de komende weken ook onder de lastige financiële omstandigheden voortgezet.

Overname contracten
De curatoren onderzoeken de mogelijkheden van overname van de contracten door andere leveranciers van hulpmiddelen. De gemeenten en andere partners waar het Hulpmiddelencentrum een contract mee heeft, zijn hierbij betrokken.

Indien er nieuwe informatie is over het verdere verloop van het faillissement wordt deze hier gepubliceerd.


 

19 maart: Uitleenpunten gesloten, meeste winkels open.

Om fysieke contacten te beperken en cliënten geen onnodige risico's te laten lopen, hebben wij besloten de uitleenpunten per heden te sluiten. Hulpmiddelen kunnen rechtstreeks via onze website of via onze klantenservice (0511 - 460 660 voor Noord Nederland en 033 - 461 91 91 voor Midden Nederland) worden aangevraagd en worden aan huis geleverd.

Onze winkels in Amersfoort, Leeuwarden, Sneek, Drachten en de locatie in Burgum zijn vooralsnog gewoon open. Wij adviseren u wel voor uw bezoek eerst even te bellen in verband met onvoorziene omstandigheden en om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat.

16 maart: Uitleenpunten en coronavirus

Onze uitleenpunten en winkels blijven in principe gewoon open. Wij adviseren u wel voor uw bezoek eerst even te bellen in verband met onvoorziene omstandigheden en om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat. Klik hier voor contactgegevens

16 maart: Workshopmiddag zorgprofessionals Leeuwarden 26 maart a.s. verplaatst

In lijn met de adviezen van het RIVM hebben wij besloten de workshopmiddag van 26 maart a.s. in Leeuwarden te annuleren. Alle deelnemers worden uitgenodigd om op een later tijdstip alsnog deel te nemen.

6 februari: Telefoonstoring meerdere vestigingen

Wegens een storing in de connectiviteit bij vestigingen DeventerRotterdam en Oss kunt u ons daar minder goed of niet bereiken per telefoon.
Heeft u ons nodig? Stuur een e-mail

Update 6 feb. 13:30: Deze storing is verholpen, Deventer, Rotterdam en Oss zijn weer telefonisch bereikbaar.

12 december 2019: Contract Dronten, Urk en Noordoostpolder loopt door tot eind 2020

Het Hulpmiddelencentrum blijft ondanks eerdere berichten, de leverancier voor de hulpmiddelen voor de gemeentes Dronten, Urk en Noordoostpolder. Ook neemt het Hulpmiddelencentrum de reparaties en onderhoudswerkzaamheden weer voor haar rekening.
Inwoners uit Dronten kunnen contact opnemen met onze vestiging in Deventer      
Telefoonnummer: 088 - 000 94 50
E-mailadres: klantenservice.deventer@hulpmiddelencentrum.nl

Inwoners uit Urk en Noordoostpolder verwijzen we graag naar onze vestiging in Burgum
Telefoon: 0511 - 460 610
E-mailadres: wmoburgum@hulpmiddelencentrum.nl

18 oktober 2019: Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen hanteren wij afwijkende openingstijden.

5 december: Alle locaties om 16.00 uur dicht
24 december: Alle locaties om 16.00 uur dicht
25 & 26 december: Alle locaties zijn gesloten
31 december: Alle locaties om 16.00 uur dicht

Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op het bij u bekende telefoonnummer.

17 oktober 2019: Nieuw WmO contract in de Achterhoek

Inwoners van de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Montferland en Winterswijk kunnen vanaf 1 november 2019 voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij het Hulpmiddelencentrum! Wij heten hen van harte welkom

Zie ook https://www.sociaaldomeinachterhoek.nl/nieuws/nieuwe-contracten-hulpmiddelen/

11 oktober 2019: Locatie Haarlem gaat verhuizen naar Nieuw-Vennep

Onze locatie in Haarlem gaat verhuizen naar Nieuw-Vennep. In ons nieuwe pand krijgen wij meer ruimte ter beschikking voor opslag en zal ook de werkplaats worden uitgebreid. Op deze wijze kunnen wij onze dienstverlening aan u verder verbeteren.

Vanaf maandag 28 oktober is ons nieuwe adres: Staringstraat 21, 2152 CW Nieuw-Vennep

7 oktober 2019: Locatie Zeewolde sluit haar deuren

Vanaf 7 oktober is de locatie Zeewolde gesloten. Klanten uit deze regio worden automatisch doorverwezen naar onze vestigingen in Deventer en Burgum. 

Komt u uit deze regio en heeft u vraag? Bel met 088 -000 9449

13 augustus: Communicatiestoring Haarlem

Wegens een storing in de connectiviteit bij vestiging Haarlem kunt u ons daar minder goed of niet bereiken per telefoon en e-mail.
Neem hierdoor contact op met onze vestiging Schagen per telefoon 0224 - 552 443 of e-mail.

Update 14 aug.: Deze storing is verholpen, Haarlem is weer bereikbaar.

5 augustus: Telefoonstoring Burgum

Wegens een telefoonstoring Burgum kunt u ons minder goed of niet bereiken per telefoon.
Neem hierdoor contact op per e-mail of bel een andere vestiging.

Update 6 aug.: Deze storing is verholpen, Burgum is weer bereikbaar.

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen gelden onderstaande aangepaste openingstijden.

30 mei 2019
- Op Hemelvaartsdag zijn onze vestigingen en winkels gesloten.
- Alleen onze winkel in Baarn is op Hemelvaartsdag geopend van 11.00 - 17.00 uur.

31 mei 2019
- De dag na Hemelvaartsdag is onze winkel in Heerenveen gesloten.

8, 9 en 10 juni 2019
- Op zaterdag 8 juni is onze winkel in Amersfoort gesloten.
- Met Pinksteren zijn onze vestigingen en winkels gesloten.
- Alleen onze winkel in Baarn is op Tweede Pinksterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur.

Spoedgevallen
Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op het bij u bekende telefoonnummer.

Almere, 28 mei 2019

Structuurwijziging per 1 april 2019

Om in de toekomst onze dienstverlenging verder te optimaliseren hebben we besloten een naamsverandering door te voeren en een aantal ondernemingen vanaf 1 april 2019 operationeel te laten fuseren. Via onderstaande brieven informeren wij u als leverancier of opdrachtgever over de structuurwijzigingen binnen het Hulpmiddelencentrum en wat dit voor u betekent. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Informatiebrief leveranciers     Informatiebrief opdrachtgevers

Almere, 21 maart 2019

Veiligheid scootmobiel

Vandaag heeft Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) haar onderzoek naar scootmobielongevallen op de openbare weg gepubliceerd. In dit onderzoeksrapport wordt ingegaan op karakteristieken, ongevalstypen en maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Gedurende het onderzoek is er vanuit SWOV contact geweest met diverse leden van Firevaned en is er op deze wijze door de leden van de branchevereniging een actieve bijdrage geleverd aan het onderzoek.

Het rapport laat zien dat er een verscheidenheid aan oorzaken voor ongevallen met scootmobielen is. Op basis hiervan heeft SWOV een palet aan maatregelen voorgesteld die kunnen bijdragen aan een verbetering van de veiligheid van scootmobiel berijders. De maatregelen spitsen deels toe op de functionaliteit en techniek van de scootmobielen en deels op de infrastructuur van de weg.

De productgerelateerde voorstellen zijn onder de aandacht van de verschillende fabrikanten van scootmobielen en zullen de komende periode besproken, zorgvuldig onderzocht en beoordeeld worden. Op dit moment zou het te prematuur zijn om vooruitlopend op die onderzoeken wijzigingen door te voeren.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en registreren alle vragen, dus óók die van u. Vragen kunt u, bij voorkeur, via www.hulpmiddelencentrum.nl/vragen-veiligheid-scootmobiel stellen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via publicaties op onze website.

Almere, 21 november 2018

Aangepaste privacybeleid

Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze klanten. We willen u daarom graag laten weten dat we ons privacybeleid hebben geactualiseerd. Hieronder leggen we uit waarom.

In 1995 is de Wet bescherming persoonsgegevens gaan gelden. Deze wet regelt dat organisaties niet zomaar alle persoonlijke gegevens van een persoon mogen publiceren of gebruiken. De wet bespreekt vooral zaken die op papier in dossiers en archieven worden vastgelegd en opgeslagen. Elk Europees land heeft zijn eigen wetgeving op dit gebied.

Vandaag de dag worden gegevens echter niet alleen op papier vastgelegd, maar ook digitaal, waaronder op internet, telefoons, in de zogenaamde cloud, etc. De Europese Unie wil dat elk land dezelfde regels hanteert. Vandaar dat er een nieuwe wet is opgesteld die per 25 mei 2018 ingaat: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (afgekort AVG). Deze wet beschermt de privacy van personen en is veel strenger dan de Wet bescherming persoonsgegevens.

AVG

De AVG vraagt van elke organisatie dat zij aan haar klanten duidelijk maakt wat zij met hun persoonlijke gegevens doet, hoe zij die beschermt tegen verlies (in ruime zin) en voorkomt dat ze in de verkeerde handen vallen. De wijzigingen in ons privacybleid hebben dus betrekking op de verzameling en het gebruik van persoonsgegevens van onze klanten. Op deze manier heeft u beter inzicht in welke gegevens we verzamelen en waarom we ze verzamelen. Wilt u weten hoe het Hulpmiddelencentrum met uw gegevens omgaat? Bekijk dan onze privacyverklaring.

Bekijk onze nieuwe privacyverklaring

De AVG schrijft ook voor dat een organisatie haar klanten niet zomaar mag benaderen met bijvoorbeeld een nieuwsmail of een brief met aanbiedingen, ook al is zij in het bezit van het huisadres of emailadres van die klant. Een persoonsgegeven zoals een emailadres mag alleen ingezet worden voor het doel waarvoor de organisatie die gegevens heeft gekregen. Indien de organisatie het emailadres om een andere reden wil gebruiken, moet de klant hiervoor eerst toestemming geven.

Dit betekent dat wij verplicht zijn al onze klanten opnieuw toestemming te vragen om een nieuwsmail van ons te ontvangen. Indien u als eerste op de hoogte wilt blijven of zijn van onze acties, tips, aanbiedingen en het laatste nieuws, dan kunt u zich via onderstaande link hiervoor (opnieuw) aanmelden.

Aanmelden nieuwsmail

Burgum, 15 mei 2018

Scootmobiel bijeenkomst in 't Huiken

Op vrijdagmiddag 6 april wordt er door de Stichting Wiel in samenwerking met het GehandicaptenBeaad Elburg (GBE) in het Kulturhus ‘t Huiken (Lange Wijden 33a, 8081 VS Elburg) een bijeenkomst georganiseerd voor alle scootmobiel gebruikers in de gemeente Elburg.

Het programma zal beginnen om 14.00 en zal in het teken staan van een presentatie en basischeck door de momenteel gecontracteerde aanbieder Wmo hulpmiddelen, het Hulpmiddelencentrum. Daarnaast zal er een voorlichting door de politie worden gegeven over het gebruik van de scootmobiel in het verkeer.

Aan het eind van de middag zal er, als de weersomstandigheden dat toelaten, nog een kleine toertocht van ongeveer 60 minuten in de omgeving worden gemaakt. Deze bijeenkomst zal rond 17.00 afgelopen zijn en om 13.30 uur staat de koffie klaar.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marco de Vries; marco.de.vries@wiel.nl of 0525 - 681 212.

Training scootmobielrijden

Training scootmobielrijden Haarlem

Vanaf 1 januari 2018 gaan wij samen verder onder één naam!

Wij werken al lange tijd samen met het Hulpmiddelen Centrum en alle andere hulpmiddelenbedrijven van de JenS Beenhakker Groep. Dit levert veel voordelen op, zoals een uitgebreider assortiment en meer kennis en ervaring. Ondertussen zijn we samengevoegd tot één organisatie. Om te zorgen voor een eenduidige uitstraling en om de samenwerking te onderstrepen, hebben we besloten al onze bedrijven samen te voegen onder één naam en één logo. Daarom gaan wij vanaf 1 januari 2018 samen verder onder de naam Hulpmiddelencentrum. De naam en uitstraling veranderen. De hulpmiddelen, dienstverlening en het advies blijven zoals u van ons gewend bent. Mét dezelfde kwaliteit en service.

Logo Hulpmiddelencentrum RGB

Vestiging Leeuwarden nu ook zaterdags geopend!

Vanaf 4 november is onze vestiging in Leeuwarden iedere zaterdag geopend. Naast de reguliere openingstijden van 8.30 tot 17.00 uur op werkdagen, zijn wij nu ook op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Hier kunt u terecht voor het lenen, huren en kopen van een groot assortiment hulpmiddelen. Natuurlijk krijgt u ook een uitgebreid en deskundig advies bij de keuze van het juiste hulpmiddel en ontvangt u een gedegen garantie en service.

Adresgegevens
Hulpmiddelen Centrum
Ampèrestraat 14
8912 AD Leeuwarden

AopZ_HAC_11_05_2015_170

Wijziging topstructuur JenS Beenhakker Groep

Met ingang van 1 oktober 2017 trekt Stefan van Bloemendaal, de huidige eigenaar en bestuurder van de JenS Beenhakker Groep (JBG), zich terug als algemeen directeur van JBG.

Van Bloemendaal blijft betrokken bij het bedrijf als aandeelhouder en voorzitter van de nog op te richten Raad van Advies.

Gerrit van Deutekom is aangesteld om Van Bloemendaal op te volgen als nieuwe algemeen directeur (CEO). Van Deutekom was al lid van het directieteam van JBG in de rol van directeur transitie. Daarvoor vervulde hij de functie van algemeen directeur bij verschillende hulpmiddelenbedrijven in Noord Nederland.

Het directieteam wordt gecompleteerd met de aanstelling van Barry van ’t Hull. Van ’t Hull wordt verantwoordelijk voor de operatie en financiën (COO/CFO).
Hij maakt de overstap van Boer & Croon Corporate Finance, waar hij werkzaam was in de functie van Director.

De JenS Beenhakker Groep is een landelijk opererende speler in de markt van mobiliteitshulpmiddelen. Ontstaan uit diverse fusies en overnames, is het bedrijf actief onder verschillende merknamen. Per 1 januari aanstaande zullen de huidige merknamen worden vervangen door één naam:

Logo Hulpmiddelencentrum RGB

HMC doneert hulpmiddelen aan Stichting Rescue Baby Gambia

Leeuwarden – Op donderdag 18 mei heeft het Hulpmiddelen Centrum (HMC) een donatie van hulpmiddelen gedaan aan Stichting Rescue Baby Gambia. De donatie werd aangeboden aan dhr. Twigt, hij vertegenwoordigt Stichting Rescue Baby Gambia.

De hulpmiddelen die HMC aan Stichting Rescue Baby Gambia doneert, gaan naar de verloskamer en kraamafdeling van het ziekenhuis in Essau in Gambia. Maandelijks worden in dit ziekenhuis ruim 150 baby’s geboren. Door gebrek aan spullen die noodzakelijk zijn om een bevalling veilig en hygiënisch te laten verlopen, is de moeder- en babysterfte in deze plaats hoger dan gemiddeld. Stichting Rescue Baby Gambia zet zich in voor het realiseren van betere zorg voor moeder en kind, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen. Dit doen ze door voor een goede hygiëne te zorgen in de verloskamer en op de kraamafdeling. Zo heeft de stichting al veel moeders en baby’s mogen helpen en ondersteunen rondom geboortezorg. Met behulp van deze donatie zet Stichting Rescue Baby Gambia weer een stapje naar betere zorg rondom bevallingen in Gambia.

De hulpmiddelen die HMC doneert zijn afgeschreven, maar nog goed bruikbaar en krijgen op deze manier een goede bestemming. Bennie helpt Gambia uit Coevorden, verzorgt het vervoer van de hulpmiddelen naar Gambia zodat de kraamafdeling van het ziekenhuis binnenkort weer een groot aantal mensen kan helpen. Kijk voor meer informatie op www.rescuebabygambia.nl

Hulpmiddelen Stichting Rescue Baby Gambia

Op de foto: René Storm en Jan Bergman, medewerkers HMC Leeuwarden, overhandigen de hulpmiddelen aan dhr. Twigt, vertegenwoordiger van Stichting Rescue Baby Gambia.

Leeuwarden, 18 mei 2017

Aangepaste dienstverlening 5 mei

Op vrijdag 5 mei zijn wij alleen bereikbaar voor spoedopdrachten. Hiervoor kunt u bellen naar 0511 - 460 660, u wordt dan automatisch doorgeschakeld naar de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land. Onze showrooms in Burgum en Leeuwarden zijn op 5 mei wel open.

Met vriendelijke groet,
Hulpmiddelen Centrum 

Burgum, 3 mei 2017

Wij zijn Tweede Paasdag gesloten

In verband met Pasen zijn wij op maandag 17 april gesloten. Op dinsdag 18 april staan wij graag weer voor u klaar!

Vrolijk Pasen HMC

Vestiging Leeuwarden op 9 januari eerder gesloten

Wegens een bedrijfsbijeenkomst is onze vestiging in Leeuwarden op maandag 9 januari 2017 vanaf 15.45 uur gesloten. Tot 17.30 uur zijn we telefonisch bereikbaar via 0511 – 460 660. Op dinsdag 10 januari helpen wij u graag weer in onze showroom! Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Hulpmiddelen Centrum


Leeuwarden, 9 januari 2016

JenS Beenhakker nieuwe eigenaar hulpmiddelenbedrijven

JenS Beenhakker neemt het Hulpmiddelen Centrum (HMC), Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel over van de KwadrantGroep uit Drachten. Op 7 juli 2016 is hiervoor het contract ondertekend.

Door de overname ontstaat een toekomstbestendig landelijk opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen.

De betrokken bedrijven zijn erg content met de overname. In de hulpmiddelenmarkt is schaalvergroting in toenemende mate belangrijk. Voor JenS Beenhakker betekent de overname een uitbreiding van de activiteiten op het gebied van langdurige zorg en de uitleen van hulpmiddelen. De markt vraagt om schaalvergroting, meer expertise en bundeling van krachten waardoor efficiency, kwaliteit en continuïteit gewaarborgd zijn.

Het Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel blijven onder hun eigen naam de activiteiten vanuit 6 vestigingen in Noord-Nederland voortzetten. De overname heeft vooralsnog geen gevolgen voor het personeel, alle medewerkers komen in dienst bij JenS Beenhakker.

JenS Beenhakker is leverancier van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen en heeft meerdere vestigingen verspreid over het land, onder meer in Amersfoort, Den Helder, Haarlem, Houten en Rotterdam.

Burgum, 7 juli 2016

Logo's persbericht

Veelgestelde vragen voor klanten

Ik heb gehoord dat het Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech of de Groene Kruis Winkel is overgenomen door JenS Beenhakker. Wat betekent dit voor mij?
Voor u verandert er niets. Wij blijven onder onze eigen namen onze activiteiten voortzetten. U blijft hierdoor verzekerd van onze kwaliteitshulpmiddelen en de bijbehorende dienstverlening.

Verandert er door de overname iets in het assortiment en/of aan de dienstverlening? 
Er verandert niets in het assortiment en/of aan onze dienstverlening door de overname. U kunt uw vertrouwde hulpmiddelen bij het Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech of de Groene Kruis Winkel blijven aanschaffen.

Blijven de vestigingen bestaan of moet ik nu ergens anders naartoe voor hulpmiddelen?
Al onze vestigingen en uitleenlocaties blijven bestaan. U heeft zelfs meer keuze. U kunt voortaan ook terecht bij een van de vestigingen van JenS Beenhakker. Klik hier voor de vestigingen van JenS Beenhakker.

Krijg ik een ander aanspreekpunt?
Nee. Wij blijven bereikbaar op de bij u bekende telefoonnummers. De overname heeft geen gevolgen voor de personele bezetting. Uw contactpersoon blijft uw vaste aanspreekpunt.

Veelgestelde vragen voor zakelijke relaties

Wat betekent de overname van de hulpmiddelenbedrijven door JenS Beenhakker voor onze samenwerking?
Voor u verandert er niets. Wij blijven onder onze eigen namen onze activiteiten voortzetten. U blijft hierdoor verzekerd van onze kwaliteitshulpmiddelen en de bijbehorende dienstverlening.

Verandert er door de overname iets in het assortiment of aan de service?
Er verandert niets in het assortiment en aan onze service door de overname. U kunt uw vertrouwde hulpmiddelen bij het Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech of de Groene Kruis Winkel blijven aanschaffen.

Krijgen wij een ander aanspreekpunt?
Nee. U blijft uw vaste aanspreekpunt behouden. De bereikbaarheid blijft eveneens ongewijzigd. De overname heeft geen gevolgen voor de personele bezetting. Wij blijven voor u bereikbaar op de bij u bekende telefoonnummers.

Blijven de huidige vestigingen bestaan of moet ik mijn cliënten nu ergens anders naartoe verwijzen?
Al onze vestigingen en uitleenlocaties blijven bestaan. U heeft zelfs meer keuze. U kunt voortaan ook terecht bij een van de vestigingen van JenS Beenhakker. Klik hier voor de vestigingen van JenS Beenhakker.

Veelgestelde vragen voor de pers

Blijven de namen Hulpmiddelen Centrum, Lammert de Vries Revalidatietechniek, Revatech en Groene Kruis Winkel bestaan?
Ja. De namen van de hulpmiddelenbedrijven blijven bestaan en de organisatie wordt niet gewijzigd. De hulpmiddelenbedrijven blijven als bedrijf bestaan met alle daaraan verbonden rechten en plichten. De hulpmiddelenbedrijven zullen onder hun eigen naam hun activiteiten blijven voorzetten.

Blijven de huidige vestigingen bestaan?
De vestigingen van de hulpmiddelenbedrijven blijven bestaan en de organisatie wordt niet gewijzigd.

Waarom worden de hulpmiddelenbedrijven verkocht? 
In de markt van hulpmiddelen is schaalvergroting in toenemende mate belangrijk. Voor JenS Beenhakker betekent de overname een uitbreiding van de activiteiten op het gebied van langdurige zorg en de uitleen van hulpmiddelen, waardoor de KwadrantGroep zich kan focussen op wonen, zorg en welzijn. Met de acquisitie van de hulpmiddelenbedrijven verwerft JenS Beenhakker een vestiging in Friesland, waar ze tot op heden niet present is en wordt de positie in de kop van Noord-Holland versterkt.

Wat betekent de overname voor de medewerkers? Vallen er ontslagen? Krijgen de medewerkers een andere functie of werkplek? Is er sprake van een sociaal plan?
Iedereen die in dienst is bij een van de hulpmiddelenbedrijven gaat mee naar de koper, met behoud van de huidige arbeidsvoorwaarden. Door de overname vinden hierin geen wijzigingen plaats. JenS Beenhakker neemt alle rechten en plichten over die verbonden zijn aan de huidige arbeidsovereenkomsten. Wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden worden niet voorzien. Een sociaal plan is om bovenstaande redenen niet van toepassing.

Heeft de overname van de hulpmiddelenbedrijven door JenS Beenhakker gevolgen voor de regionale werkgelegenheid?
De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De vestigingen van de hulpmiddelenbedrijven blijven bestaan en er verandert niets in de personele bezetting.

Wat betekent deze verkoop voor de klanten? Wat zullen zij ervan merken?
Voor de klanten verandert er niets. De klanten van de vier hulpmiddelenbedrijven blijven verzekerd van kwaliteitshulpmiddelen en de bijbehorende dienstverlening en de medewerkers gaan mee over naar JenS Beenhakker. De namen van de hulpmiddelenbedrijven blijven bestaan en de organisatie wordt niet gewijzigd. Zie ook de veelgestelde vragen voor klanten.

Wat voor partij is JenS Beenhakker?
JenS Beenhakker is leverancier van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen en heeft meerdere vestigingen verspreid over het land, onder meer in Amersfoort, Den Helder, Haarlem, Houten en Rotterdam. In opdracht van gemeenten (Wmo), instellingen (Wlz), zorgverzekeraars (Zvw) en particulieren levert JenS Beenhakker hulpmiddelen met alle bijbehorende dienstverlening. Er werken bij JenS Beenhakker circa 300 medewerkers.

Wat zijn de voordelen van deze overname?
Door het samengaan ontstaat een belangrijke synergie- en kennisuitwisseling op het gebied van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen. Door de overname ontstaat een toekomstbestendig landelijk opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen. De markt vraagt om schaalvergroting, meer expertise en bundeling van krachten waardoor efficiency en kwaliteit verbeteren en continuïteit gewaarborgd wordt.

Is het verkoopproces goed verlopen?
Ja. Alle organisaties zijn erg content met de overname. Samen bieden wij het volume dat de komende jaren nodig is voor continuïteit van de bedrijven. De overname is conform de Mededingingswet getoetst door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). ACM beschermt daarmee concurrenten en consumenten.

Hoe ziet de bedrijfsvoering er straks uit?
Met betrekking tot de bedrijfsvoering (processen, systemen, e.d.) moet worden uitgegaan van het feit dat JenS Beenhakker op basis van het “best practice principe” stapsgewijs zal gaan optimaliseren. De eerste fase na overname zal JenS Beenhakker gebruiken om de hulpmiddelenbedrijven beter te leren kennen en op basis hiervan te bepalen hoe synergie voordelen kunnen worden behaald uit de samenwerking tussen beide bedrijven.

De medewerkers van de overgenomen hulpmiddelenbedrijven behouden hun huidige functie en werkplek. Geldt dit ook voor de toekomst?
JenS Beenhakker voorziet dat voorlopig de activiteiten onder de huidige merknamen ongewijzigd worden voortgezet en heeft geen reorganisatie voornemens. Wij verwachten dat JenS Beenhakker in staat zal zijn om de potentie van de hulpmiddelenbedrijven verder te ontwikkelen en achten het reëel dat er voor de hulpmiddelenbedrijven en de medewerkers nieuwe kansen ontstaan.

Hoe ziet de toekomst van het nieuwe bedrijf eruit? Waar wordt op ingezet? Is er meer groei en schaalvergroting mogelijk?
Met de overname ontstaat een toekomstbestendig landelijk opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in hulpmiddelen. Na overname behoort JenS Beenhakker tot een van de grootste hulpmiddelenbedrijven in Nederland. JenS Beenhakker zal op zoek gaan naar mogelijkheden om synergie voordeel te behalen.

Hoe heeft het personeel gereageerd? Is er onrust?
Alle medewerkers van de hulpmiddelenbedrijven zijn op donderdagavond 7 juli jl. geïnformeerd door de directeur van de hulpmiddelenbedrijven, Gerrit van Deutekom in aanwezigheid van de gedelegeerd bestuurder van KwadrantGroep, Hélène Middelkoop. In eerste instantie reageerden de medewerkers rustig. Zij zien ook in dat schaalvergroting nodig is om als hulpmiddelenbedrijven in de toekomst te kunnen blijven bestaan. En op dat moment waren ze vooral blij dat ze hun huidige baan en werkplek kunnen behouden. Maar we begrijpen heel goed dat er ook onzekerheid is bij de medewerkers, omdat je niet weet hoe de lange termijn er precies uit komt te zien. Die onzekerheid willen we graag wegnemen. We staan daarom ook altijd voor onze medewerkers klaar zodat zij hun vragen aan ons kunnen stellen.

HMC doneert hulpmiddelen aan Stichting Kambengo

Op maandag 9 mei heeft het Hulpmiddelen Centrum (HMC) een donatie van een groot aantal hulpmiddelen gedaan aan Stichting Kambengo. De donatie werd aangeboden aan Marja Salverda en Titia Jongboom, zij vertegenwoordigen Stichting Kambengo.

De hulpmiddelen die HMC aan Stichting Kambengo doneert, gaan naar het Jammeh ziekenhuis in Serrekunda (Gambia), dat sinds kort verbouwd en uitgebreid is. Van dit ziekenhuis zijn ruim 250.000 mensen afhankelijk. Het ziekenhuis heeft veel materiaal nodig om goede zorg te kunnen geven. De hulpmiddelen die HMC doneert zijn afgeschreven, maar nog goed bruikbaar en krijgen op deze manier een goede bestemming. De donatie bestaat uit 50 bedverhogers, 45 rolstoelen, 30 rugsteunen, 18 matrassen en een aantal kinderrolstoelen, douchestoelen, trippelstoelen en douchekrukken.

Vidotrans HTG verzorgt het vervoer van de hulpgoederen. Vanaf volgende week gaat er een tweede container richting Gambia, met naast de hulpmiddelen van HMC ook brancards, kleuterbedjes, sterilisatoren, ECG-apparaten, instrumentarium en kantoormeubilair. Vanaf dan kan het ziekenhuis echt gaan draaien. Een volgende stap voor het Jammeh ziekenhuis is de inrichting van twee operatiekamers.

Op maandag 9 mei overhandigde Gerrit van Deutekom, directeur HMC, de hulpmiddelen aan Marja Salverda en Titia Jongboom, vertegenwoordigers van Stichting Kambengo.

Op de foto: Gerrit van Deutekom, directeur HMC, overhandigt de hulpmiddelen aan Marja Salverda en Titia Jongboom van Stichting Kambengo.

Burgum, 9 mei 2016
 

Overhandiging hulpmiddelen

Externe audits

Afgelopen maandag en dinsdag heeft Lloyd’s onze vestigingen in Burgum en Schagen getoetst in het kader van ISO9001 (kwaliteitsmanagementsysteem), ISO14001 (milieu) en het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen waarbij geen noemenswaardige afwijkingen zijn gevonden. Wij zijn blij met het behaalde resultaat. Voor u betekent dit dat HMC werkt aan continue verbetering en de klant centraal stelt. Kortom, u bent bij ons aan het juiste adres voor al uw hulpmiddelen!

Klik hier voor meer informatie over onze keurmerken.

Burgum, 15 april 2016
 

Zorgwoning on tour

De zorgwoning staat van 22 maart tot 10 april bij onze vestiging in Burgum en van 12 april tot 2 mei bij onze vestiging in Leeuwarden! Tijdens kantoortijden bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Voor specifieke bouwvragen en deskundig advies bent u welkom op woensdagmiddag 23 maart, 30 maart en 6 april tussen 14.30 – 17.00 uur bij onze vestiging in Burgum en op woensdagmiddag 13 april en 20 april tussen 14.30 – 17.00 uur bij onze vestiging in Leeuwarden. Laat u vrijblijvend informeren over al onze woonoplossingen zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. De koffie en thee staan voor u klaar!

Klik hier voor meer informatie over onze woonoplossingen.

Burgum, 21 maart 2016
 

Samenwerking Bouwbedrijf Scheenstra

We willen allemaal zo gezond mogelijk ouder worden. En dat het liefst in onze eigen vertrouwde omgeving. De woning waarin u woont bepaalt in hoeverre dit mogelijk is. Daarom worden woningen tegenwoordig steeds vaker levensloopbestendig gemaakt. Dit zijn aanpassingen in en aan uw woning zodat u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Elkaar versterken
Om bovenstaande reden zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met Bouwbedrijf Scheenstra uit Ter Idzard. Dit bouwbedrijf heeft ruim 145 jaar bouwervaring en heeft de afgelopen jaren met name expertise opgebouwd in zorgwoningen, woonunits en woonoplossingen.

Verder kijken dan een mooie aanbouw
Wij kijken specifiek naar het zorgtoegankelijk maken van woningen. Ons uitgangspunt is de functionaliteit van de woning. We letten scherp op de specifieke woonbehoeften. Dit betekent ook letten op praktische zaken als raamsluitingen op de juiste hoogte voor iemand in een rolstoel, veiligheid in de badkamer en of deuren en kozijnen voldoende breed zijn.

Vergunningvrij
De meeste woonoplossingen zijn vergunningsvrij, of het nu gaat om aanpassingen in of aan de woning of een complete zorgwoning in de achtertuin. Door het tijdig levensloopbestendig maken van de woning wordt de noodzaak tot verhuizen aanzienlijk verkleind.

'On tour'
In het voorjaar zal op diverse locaties in Friesland en bij onze leverancier United Care in Groningen een demo zorgwoning geplaatst worden zodat u het gemak en de zorgeloosheid van zo’n woning zelf kunt ervaren. Hierover volgt later meer informatie. We houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Hulpmiddelen Centrum


Burgum, 2 februari 2016
 

We zijn weer de weg op

Het weer hield ons de afgelopen dagen flink in de greep waardoor onze chauffeurs, monteurs en adviseurs niet veilig de weg op konden. Inmiddels is de situatie op de wegen weer grotendeels genormaliseerd en zijn onze medewerkers weer normaal op route.

We willen iedereen bedanken voor zijn of haar begrip de afgelopen dagen en zijn blij dat we weer volledig voor u klaar staan om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Hulpmiddelen Centrum


Burgum, 7 januari 2016
 

Extreme gladheid

In verband met de extreme gladheid is het voorlopig niet verantwoord dat onze chauffeurs, monteurs en adviseurs de weg op gaan. Alle mensen, waarbij we vandaag langs zouden komen, zijn hier inmiddels telefonisch van op de hoogte gebracht. Met de vooruitzichten van het weer is het nog onduidelijk per wanneer onze medewerkers weer normaal op route gaan. Voor spoedgevallen doen we ons uiterste best om de aanvraag zo snel mogelijk af te handelen.

Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en houden u via deze pagina graag op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hulpmiddelen Centrum


Burgum, 5 januari 2016
 

Hulpmiddelen Centrum en RAV Fryslân gaan samenwerken op Ameland

Het Hulpmiddelen Centrum krijgt vanaf 1 januari a.s. op Ameland ondersteuning van ambulancezorgorganisatie RAV Fryslân. Het gaat om de bezorging van de grotere hulpmiddelen, zoals hoog/laag-bedden en tilliften, bij cliënten door Kijlstra Ambulancegroep Fryslân.

Door de samenwerking wordt er meer en meer vorm gegeven aan ketenzorg op het eiland. Het voordeel van de samenwerking is dat er voortaan medewerkers bij de cliënten over de vloer komen die oog en ervaring hebben met zorg. Daarnaast is het ook een stuk (kosten)efficiënter; de in te zetten ambulancemedewerkers zijn toch al aanwezig op het eiland om hun reguliere werk te doen. Tussendoor kunnen dan de hulpmiddelen worden bezorgd. Op deze manier wordt er zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met gemeenschapsgeld.

Mocht er bij de ambulancedienst een spoedoproep binnenkomen, dan worden de bezorgactiviteiten direct stopgezet om op een later tijdstip weer opgepakt te worden. Dat is mogelijk omdat er voor de bezorging van de tilliften en hoog/laag-bedden een piketauto met aanhanger wordt gebruikt. Deze rijdt samen met de reguliere ambulance naar het bezorgadres van de betreffende cliënt. Bij een spoedoproep vertrekt het ambulancepersoneel direct met de ambulance.

Burgum, 22 december 2015
 

Terumo weer in gebruik

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft onlangs bekend gemaakt dat het mogelijke gezondheidsrisico van injectienaalden van Terumo verwaarloosbaar is. Er is geen reden om deze injectienaalden niet te gebruiken. Vandaar dat HMC deze weer gewoon gaat leveren. Kijk hier voor meer informatie.

Burgum, 27 mei 2015

KwadrantGroep en ZuidOostZorg realiseren doorstart Pasana Ouderenzorg

Ouderenzorg blijft behouden voor NoordOost Friesland
De curatoren hebben besloten dat de KwadrantGroep en ZuidOostZorg uit Drachten de ouderenzorg van Pasana gaan voortzetten. De doorstart zal in de maand mei zijn beslag krijgen. Daarmee komt een eind aan de onzekerheid die is ontstaan na het faillissement eind 2014 van Pasana Ouderenzorg. De KwadrantGroep en ZuidOostZorg vinden het van het grootste belang dat goede ouderenzorg en de werkgelegenheid in Noordoost Friesland behouden blijft. Daar gaan de organisaties samen aan werken.


De KwadrantGroep en ZuidOostZorg zijn samen in staat om vrijwel alle zorgvoorzieningen van Pasana Ouderenzorg voor de cliënten te behouden. “Het is onze eerste prioriteit om de zorg goed te regelen voor de huidige cliënten. Ook zullen we ervoor zorgen dat zij zoveel mogelijk de vertrouwde gezichten blijven zien,” aldus Roelof Jonkers, bestuurder KwadrantGroep.

Alle locaties behouden
De doorstart betekent dat de eerder met sluiting bedreigde locaties, De Stelp op Ameland, De Spiker in Ternaard en De Hale in Damwâld, kunnen worden behouden. Met betrekking tot Talma Hoeve in Feanwâlden gaan we onderzoeken hoe we daar in de toekomst de beste zorg kunnen bieden. De Waadwente wordt doorgezet door ZuidOostZorg, de overige locaties (acht intramurale locaties en drie locaties voor dagopvang) door de KwadrantGroep.

Het merendeel van de werkgelegenheid voor de Pasanamedewerkers kan met deze doorstart behouden blijven. Alle medewerkers worden hier op korte termijn persoonlijk over geïnformeerd.

Zorgvernieuwing
De organisaties zetten vooral in op zorgvernieuwing. De Waadwente in Dokkum wordt een verpleeghuis ‘nieuwe stijl’ gekoppeld aan het anderhalvelijnscentrum Sionsberg 2.0. Binnen een verpleeghuis ‘nieuwe stijl’ zijn de zorg en diensten erop gericht om cliënten zo snel mogelijk terug te laten keren naar huis. “We sluiten daarbij aan bij de behoeften en wensen van ouderen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen,” zegt Anke Huizenga, bestuurder ZuidOostZorg.

In het Talma Hûs in Feanwâlden wordt een van de speerpunten dementie. De KwadrantGroep vindt het van groot belang te investeren in de kennis en zorg rondom dementie. Mede door de vergrijzing zal het aantal mensen met een vorm van dementie de komende jaren fors toenemen.

Duurzame oplossing ouderenzorg
De Kwadrant Groep en ZuidOostZorg blijven zelfstandige organisaties. Voor de doorstart van de Pasana Ouderenzorg is een gezamenlijke stichting opgericht. Door bij deze overname gezamenlijk op te trekken kunnen de organisaties een duurzame oplossing voor de ouderenzorg in Noordoost Friesland bieden. Zo zorgen we er samen voor dat goede zorg en ondersteuning, nu en in de toekomst, beschikbaar en toegankelijk blijft. De zorg wordt dichtbij de mensen in de dorpen en de wijken georganiseerd, waarbij de insteek kleinschalige teams is. Daarbij werken we nauw met huisartsen, gemeenten, wijk- en buurtinitiatieven en andere betrokkenen.

De nieuwe organisatie neemt, nadat de NZa en ACM hun goedkeuring hebben verleend aan de doorstart, de dagelijkse leiding over van de Stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland. Deze stichting was in November 2014 bij het faillissement in het leven geroepen door De Friesland Zorgverzekeraar. De stichting begeleidt de komende maanden de doorstart en handelt samen met de nieuwe eigenaren en de curatoren alle lopende zaken af.

Gepubliceerd op 01-04-2015

Terumo naalden

Wellicht heeft u reeds in de media vernomen dat er problemen zijn met Terumo naalden en spuiten. De lijm zou onvoldoende uitgehard zijn, waardoor mogelijk lijm vrijkomt die zou kunnen worden ingespoten.

De fabrikant van de Terumo naalden en spuiten heeft aangegeven dat er geen enkel risico is voor de veiligheid van degene die ingespoten wordt. Op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met Europese partners op dit moment of het probleem zich voordoet, in welke mate en of het een mogelijk gezondheidsrisico's kan opleveren. Hoewel men nog in afwachting is van de resultaten van het onderzoek, heeft de IGZ uit voorzorg geadviseerd om bij beschikbaarheid van alternatieve naalden en spuiten, af te zien van het gebruik van Terumo naalden en spuiten.

Als reactie op het bovenstaande heeft HMC besloten per direct alle leveringen van Terumo naalden en spuiten stop te zetten en alternatieven aan te bieden.

Houd onze website in de gaten voor nadere informatie. Wij adviseren u de Terumo naalden en spuiten niet weg te gooien totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een informatiepunt geopend, bereikbaar onder telefoonnummer 0800 - 0480. Hier kunt u terecht met al uw vragen. Ook kunt u de website van het RIVM hierover benaderen (www.rivm.nl) en de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (www.igz.nl).

Met vriendelijke groet,
Hulpmiddelen Centrum


Burgum, 27 maart 2015