Hulpmiddelen aanvragen via de gemeente

De meeste mensen wonen graag zo zelfstandig als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving. Als u hierbij ondersteuning nodig heeft, kan u een beroep doen op uw gemeente. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de inzet van bijvoorbeeld een scootmobiel een oplossing bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de gemeente

Hoe werkt de Wmo?

Wanneer u een hulpmiddel voor een langere of blijvende periode nodig heeft, kunt u een beroep doen op de Wmo. Op de website van uw gemeente kunt u lezen hoe u een aanvraag kunt indienen. Indien de gemeente instemt met uw verzoek krijgt u de beschikking over een hulpmiddel vanuit de Wmo. De gemeente waar u woont zal u informeren over de verschillende mogelijkheden en voorwaarden. Deze kunnen verschillen per gemeente.

Klantreis WMO

 

Veelgestelde vragen

De Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is een regeling waarbij gemeenten hulp bieden aan mensen met een ziekte of beperkingen en ouderen die thuis wonen. Het doel is om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Iedereen die door een handicap, chronische aandoening of ouderdom afhankelijk is van hulp en daardoor niet meer zelfstandig kan functioneren, kan aanspraak maken op ondersteuning uit de Wmo. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de Wmo regelt u via het “Wmo-loket” van uw gemeente. De Wmo-consulent van de gemeente neemt vervolgens contact met u op om te bespreken wat de specifieke problemen van uw situatie zijn en wat er nodig is om deze problemen op te lossen. Op basis van de informatie uit dit gesprek besluit de gemeente op welke ondersteuning u aanspraak maakt.

Onder de Wmo vallen allerlei voorzieningen, onder andere voor in en om het huis. Ook mobiliteitshulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een (elektrische) rolstoel, driewielfiets, scootmobiel, tillift of verrijdbare douche- of toiletstoel.

Gemeenten kunnen inwoners vanaf 18 jaar vragen om een eigen bijdrage te betalen voor ondersteuning uit de Wmo, zoals huishoudelijke hulp en andere voorzieningen. De eigen bijdrage is momenteel maximaal €20,60,- per maand. Informeer bij uw gemeente naar de hoogte van de bijdrage die u moet betalen.

Zodra we de aanvraag voor het hulpmiddel van uw gemeente hebben ontvangen, nemen we binnen 48 uur contact met u op. Als het hulpmiddel op voorraad is, wordt het snel geleverd. Als het hulpmiddel op maat gemaakt of besteld moet worden, kan dit langer duren. Als dit het geval is, informeren we u hierover. Neem gerust contact op voor meer informatie over de voortgang van uw aanvraag.

Kersten actief in de Wmo

Als hulpmiddelenleverancier zijn wij partner van bijna 100 gemeentes in het hele land. Vaak kunt u in uw gemeente aangeven voor welke leverancier u wilt kiezen. U bent bij ons uiteraard van harte welkom! Kijk hieronder of Kersten Hulpmiddelen ook in uw gemeente actief is en stel direct uw vraag aan de vestiging bij u in de buurt.

Hulp nodig bij uw aanvraag via de gemeente?

Wilt u weten of Kersten hulpmiddelenleverancier is binnen uw gemeente? Of heeft u een vraag?

Staat uw gemeente er niet bij? Dan hebben wij nu helaas geen contract met uw gemeente.