• Groot assortiment hulpmiddelen
  • Deskundig advies
  • Nazorg, service en garantie
0
Winkelwagen € 0,00

WMO

Als u het hulpmiddel langer nodig heeft dan zes maanden, dan kunt u dit gelijk aanvragen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Afhankelijk van het hulpmiddel en uw indicatie, wordt dit (deels) vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet of WMO (gemeente). HMC levert in 30 gemeenten in Nederland hulpmiddelen. Klik hier voor meer informatie over het kopen van een hulpmiddel met een Persoonsgebonden Budget.

Hoe werkt 't aanvragen van een hulpmiddel bij uw gemeente?

1. U neemt contact op met uw gemeente
Uw gemeente beoordeelt of u een aanvraagformulier krijgt toegestuurd of dat de gemeente u uitnodigt of langs komt voor een huisbezoek. Er zijn gemeenten die zelf de indicatie stellen. Ook wordt de indicatiestelling uitbesteed aan onafhankelijke indicatiebureaus zoals het SCIO of het CIZ. Het komt voor dat HMC gevraagd wordt de aanvraag te beoordelen.

Bent u in behandeling bij een ergo- of fysiotherapeut, dan kunt u hem/haar vragen voor het onderbouwen van de aanvraag van het gewenste hulpmiddel. Dit verslag kunt u dan samen met de aanvraag naar de gemeente sturen.

2. De gemeente stuurt uw aanvraag door naar HMC
De gemeente stuurt, na beoordeling, uw aanvraag door naar het Hulpmiddelen Centrum (HMC) indien HMC gecontracteerd leverancier van uw gemeente is.

3. HMC neemt aanvraag in behandeling
Zodra uw aanvraag bij ons binnenkomt, ondernemen wij actie:
- wij nemen contact op met de aanvrager om in een eerste gesprek informatie in te winnen over de aanvraag
- wij selecteren een (pas)hulpmiddel om bij u thuis te kijken welk hulpmiddel geschikt is. In veel gevallen past het meegenomen hulpmiddel en kunt u dit direct gaan gebruiken.
- mocht het pashulpmiddel niet geschikt zijn, dan leveren wij zo snel mogelijk een passend hulpmiddel.

Iedere gemeente werkt met een eigen assortiment aan hulpmiddelen. Wanneer het noodzakelijk blijkt om af te wijken van dit assortiment, moet de gemeente aan HMC toestemming geven om het gewenste hulpmiddel te leveren.

Het WMO beleid verschilt per gemeente. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie.

Bezorgen van het hulpmiddel
Uw hulpmiddel wordt te allen tijde afgeleverd door een specialist op het gebied van WMO-hulpmiddelen. Hij/zij neemt uitgebreid de tijd om u vertrouwd te maken met het hulpmiddel. We stellen het geheel op maat voor u in en oefenen met het gebruik van het hulpmiddel. Tevens informeren wij u over het onderhoud en reparatie van uw hulpmiddel.

Zijn er na aflevering nog vragen, bel gerust! Of stuur ons een e-mail.